Contactlenzen voor kinderen

Steeds meer kinderen dragen contactlenzen, want zeg nu zelf hoe fijn is het om te spelen of sporten zonder bril? Daarbij zien we steeds meer kinderen met een – sterkte (myopie). Dit zijn allemaal redenen waarom wij contactlenzen bij kinderen adviseren. Het allerbelangrijkste is dat het kind gemotiveerd is om lenzen te dragen en het kind moet verantwoordelijk en hygiënisch met de lenzen om kunnen gaan.

In principe kan een kind zowel harde, zachte of nachtlenzen dragen. Welke lens het beste past hangt af van de sterkte, de bouw en vorm van het oog en de dagelijkse bezigheden van het kind. Na de contactlensaanpassing bepalen wij samen met de ouder en het kind de meest ideale contactlens.

Het voordeel van zachte contactlenzen is de korte gewenningsperiode. Vaak zitten deze lenzen al snel comfortabel en heeft het kind niet meer in de gaten dat het lenzen draagt.
Aan harde, vormstabiele contactlenzen moeten kinderen vaak wat langer wennen, omdat zij deze lenzen voelen zitten en dat is in het begin wat onwennig. Wel geven deze lenzen bij bepaalde sterktes een beter resultaat.
Nachtlenzen worden ’s nachts gedragen, waardoor deze nauwelijks gevoeld worden door kinderen. Een groot voordeel van nachtlenzen is dat deze lenzen de achteruitgang van de ogen vertraagt of soms zelfs helemaal stopt. Daarbij heeft jouw kind hierdoor overdag geen bril of lenzen nodig, waardoor het voor jou als ouder goed te controleren is.

Ook kinderen zien met contactlenzen op z’n Best! 

Wil jij meer informatie over contactlenzen bij kinderen of wil jouw kind lenzen? Maak dan hier een afspraak of neem telefonisch contact op.