Harde contactlenzen

Harde lenzen, ook wel vormstabiele contactlenzen genoemd, zijn al heel lang op de markt. Voordat zachte contactlenzen op de markt kwamen, werd er uitsluitend gebruik gemaakt van harde contactlenzen. Inmiddels zijn de harde contactlenzen verbeterd en gemaakt van een hoog zuurstof doorlatend materiaal, waardoor deze comfortabeler aanvoelen en sneller worden geaccepteerd door jouw ogen. Sinds deze veranderingen wordt de naam ‘vormstabiele lens’ gebruikt. Een vormstabiele lens drijft op het traanvocht en komt hierdoor niet direct in contact met jouw oog.

Het voordeel van vormstabiele lenzen is dat deze langer meegaan en vaak goedkoper zijn in onderhoud dan bijvoorbeeld zachte contactlenzen. Ook merken we vaak dat de visus, ook wel gezichtsscherpte genoemd, hoger is dan bij nachtlenzen of zachte lenzen.

Vormstabiele lenzen zijn er in vele soorten en maten. Ze zijn uiteraard te verkrijgen in + en – sterkes, met cilinder (torisch) en ook met een leesgedeelte (multifocaal).

Voordat we bij Foudraine by Beau vormstabiele contactlenzen aan je meegeven, voeren we altijd een contactlensaanpassing uit. Deze aanpassing begint altijd met een uitgebreide oogmeting, daarna brengen we zeer nauwkeuring de vorm van jouw ogen in kaart met behulp van een topograaf. Als laatste wordt de gezondheid van jouw ogen gecontroleerd. Wij willen namelijk zeker weten dat jouw ogen geschikt zijn voor het dragen van contactlenzen. Zo draag jij straks de beste vormstabiele contactlenzen voor jouw ogen.

Ondanks dat je vaak wat langer moet wennen aan het dragen van vormstabiele lenzen of dat er wat vaker stofjes onder de lens kunnen komen, raden wij vormstabiele contactlenzen zeker aan!

Ook met vormstabiele contactlenzen zie jij op z’n Best! 

Wil jij ook vormstabiele contactlenzen dragen? Maak dan hier een afspraak of neem telefonisch contact met ons op.